top of page
Emblem_sort.png

FAMILIEGUIDENE

GUIDEDE TURER TILPASSET ALLE ALDRE
DSC04024_final.png

FANGEHULL, BANKRØVERI OG SPØKELSER

Proktor_final.png

BLI MED INN I DOKTOR PROKTORS RIKE

DSC03993_final.png

VIKINGETID OG MIDDELALDER

I GAMLE OSLO

displaced-children-victims-of-ww-11.jpeg

BARN UNDER ANDRE 
VERDENSKRIG

DSC04026_final.png

HELTER OG SPØKELSER PÅ AKERSHUS FESTNING

DSC04070_final.png

EVENTYR OG MYTOLOGI - VANDRING I FROGNERPARKEN

harry.png

KRIMTUR I HARRY HOLES FOTSPOR

grier_wergeland_icon.png

GRIEG OG WERGELAND I ORD OG TONER

"Uslåelig kombo for hele familien! Er du på utkikk etter noe gøy å gjøre utendørs med hele familien? Noe som fenger hun på 6 år like mye som han på 16 noen timer i Oslo. Da er jeg ikke i tvil om hva jeg vil anbefale: Med historiske og spektakulære Akershus Festning som lekeplass og bakteppe vekselsvis formidler og spiller Familieguiden vår seg gjennom fengslende sanne historier fra vår hovedstads skumle fortid. Dette vil du ikke gå glipp av!”

Karine Dybvik

Potpuri Original_web_3.png

BARNEGUIDING - HVORDAN DET BEGYNTE

Christina tok guideeksamen i 2014 og elsker å formidle til folk i alle aldre! Christinas bestemor var Osloguide og hun ble med på turer i Oslo fra hun var liten, noe som inspirerte til interessen for historie, kultur og formidlingsglede.
 

Hun har bakgrunn fra teater og scenekunst, og har jobbet som profesjonell skuespiller, teaterkunstner og instruktør. Christina har i mange år holdt kurs for mange ulike bedrifter og foreninger innen næringsliv og det offentlige, der hun har skapt læringsarenaer for folk i alle aldre der fokuset er spesielt på improvisasjon, kommunikasjon og bevegelse.

CHRISTINA HVINDEN

Mari tok guideeksamen i Oslo i 2011 og har siden da vært aktiv som guide på mange områder. Hun guider i hele Oslo, inne på museer, ute i gatene og langs elvene. Maris spesialitet har bl.a. vært å lage barneturer over mange temaer, og Harry Hole krimturer basert på bøkene til Jo Nesbø om politietterforsker Harry Hole. 

For Mari har muntlig formidling vært nerven hele livet. Hun elsker å finne historier å bringe videre til andre. 

Hun har internasjonal bakgrunn som har gitt et vidsyn som gjennomsyrer formidlingen hennes. Mari har vært lærer i 47 år og undervist barn, ungdom og voksne, med hovedvekt på språk og kommunikasjon. Hun er førskolelærer, småskolelærer, norsk 2 lærer, spesialpedagog og audiopedagog og Osloguide. En gang lærer og formidler, alltid lærer og formidler! -Det er hennes motto.

MARI ATLANTA LUNDE

GUIDENE

Randi er autorisert Oslo-guide og har bakgrunn innen media og kommunikasjon, litteratur, design og tekstilforming. 

Musikk, dans, teater, kunst og kultur har, fra barnsben av, vært en vesentlig del av livet - og er det fortsatt. Randi har også jobbet for ulike interesseorganisasjoner innen design og prosjektledelse. Men, som guide trives hun aller best!

RANDI MYKLEBOSTAD

Jeg tok guideeksamen til å bruke på norsk og engelsk i 2011. Dette er språk 99% av alle guider kan bruke, og jeg satte meg ned en stille ettermiddag med papir for å skrive ned hva jeg kunne gjøre som ingen andre hadde på agendaen. 

Jo Nesbøs politietterforsker Harry Hole festet seg til meg, jeg lagde Harry Hole turer og guideverden tok av. Jeg ble intervjuet i aviser og radio og fikk faste turer hos oppdragsgivere. Harry Hole er blitt min tanke-venn og jeg synes Jo Nesbø skriver sabla godt. 

Jeg ble slukt, kastet meg over barnebøkene, og ble kjent med Doktor Proktors verden. Doktor Proktor er en fiktiv original, oppfinner og tenker, han bor i Oslo på Akershus festning. Samme høst startet vi opp med Doktor Proktor turer i Oslo hver lørdag. Etter hvert har det utviklet seg mange nye familieturer, og de tilbys hver lørdag nesten hele året. 

Vi er blant annet i fangehull, bankhvelv, på Akershus festning, Frognerparken, på St.Hanshaugen og Gamlebyen med tilrettelagte temaer for folk i alle aldre. Alt har utviklet seg i en rasende fart og det er alltid så mye å fortelle og oppdage sammen!

Helt fra barndommen har jeg elsket å fange opp historier og fortelle dem videre. Guiding på Maihaugen på Lillehammer var alltid sommerens høydepunkt. Heldige meg som har vært lærer, formidler og spesialpedagog i 45 år, og som har kunnet viderebringe eventyr, sagn, fortellinger og lokal historie.

 

Mari Atlanta Lunde

Turen starter på Wessels plass, rett ved siden av Stortinget.

Emblem_sort.png
copyright-symbol-2000x2000.png

FAMILIEGUIDENE

bottom of page