top of page
Emblem_sort.png

FAMILIEGUIDEN

GUIDEDE TURER TILPASSET ALLE ALDRE

"Takk for en fin tur! Spennende og gøy med fortellinger om Oslo man ikke har hørt tidligere. Til glede for både store og små! Kan absolutt anbefales!". Nils Jørgen

DSC04024_final.png

FANGEHULL, BANKRØVERI OG SPØKELSER

Bli med på tur ned i to ekte fangehull og om hvordan fanger hadde det i gamledager. Hva de hadde gjort for å havne der, og hvordan ble behandlet! Du får også høre den spektakulære historien om da mestertyven og utbryterkongen Ole Høiland røvet Norges Bank - og etterpå ble satt bak lås og slå på Akershus festning. Og underveis får du høre om mange spøkelser i gamle hus og steder. Passer for barn opp til ca.12år.

Turen starter på fortauet utenfor Rådhusgata 7.

DSC04026_final.png

Bli med på tur der du får høre spennende historier om helter, kamper, rømninger og spøkelser på Akershus festning.  På vei til festingen får du også høre om livet i gamle dager i området rundt festningen som heter Kvadraturen. Hvordan folk bodde, hva de jobbet med, hvilke dyr de hadde, hva de spiste og drakk, og hvordan folk kunne få straff på torget om de ble tatt for å gjøre noe galt. Passer for barn opp til ca. 12 år.

HELTER OG SPØKELSER PÅ AKERSHUS FESTNING

Turen starter på Wessels plass, rett ved siden av Stortinget.

Proktor_final.png

Bli med på en morsom tur til Akershus festning der vi forteller om figurer fra forfatteren Jo Nesbøs univers om den noe eksentriske Doktor Proktor. Vi finner Kanonveien og tester pærebrus, vaffelkjeks og fantasispray. Se opp for månekameleoner! Tør du bli med til Dauingehullet? Turen passer for barn opp til ca. 12 år.

DOKTOR PROKTOR RIKE

Turen starter på Wessels plass.

DSC04070_final.png

EVENTYR OG MYTOLOGI - VANDRING I FROGNERPARKEN

Bli med på tur i Frognerparken tilrettelagt for barn, der du får høre spennende mytologiske historier og eventyr i samspill med figurer og natur i parken.

Passer for de minste.

Turen starter ved Hovedporten til Frognerparken.

DSC03993_final.png

Bli med på en spennende reise tilbake til vikingtid og middelalder midt i Oslo sentrum. IDu får høre og se hvordan folk levde for hundrevis av år siden. Noen var røvere, krigere, sjøfarere og handelsfolk. Men mange var også hjemme på gårdene sine der de dyrket jorda og stellet dyra sine. Hvordan Oslo forandret seg til å bli hovedstad. Hva dyrket og spiste de, og hvilke dyr hadde de? Hva tok de voksne med seg fra land de hadde besøkt langt hjemmefra?

Hva lekte de med og hvordan hjalp de til hjemme? Turen passer for alle aldre.

VIKINGETID OG MIDDELALDER I GAMLE OSLO

Turen starter ved hovedinngangen til Ladegården i Gamlebyen.

DSC04036_final.png

Følg Jo Nesbøs karakter Harry Hole gjennom Oslos gater i hans bestrebelser med å sette forbrytere bak lås og slå. Turen går innom mange kjente steder fra bøkene om Harry.

Varighet er ca. 2 timer. Denne turen guides på norsk og engelsk ut ifra ønske.

Turen passer for best for voksne.

KRIMTUR I HARRY HOLES FOTSPOR

Turen starter på hjørnet av Karl Johans gate og Rosenkrantz gate
(ved Karl Johan Hotel)

Turene kan skreddersys og tilpasses alle aldre. Bruk kontaktskjema om du ønsker å bestille turer med oss. Fyll inn i feltene under og trykk "send inn". Har du spørsmål kan du også ringe oss på 93 09 90 97.

Takk for at du tok kontakt med oss! 
Du hører fra oss snart. 

Potpuri Original_web_3.png

OM OSS

Vi liker å fortelle gode og annerledes historier om Oslo. Bli med på en reise med historier fra "før i tiden", bli med ned og inn i et fangehull, fortellinger som ville fester og rare påfunn.

 

Noen av turene er spesielt tilpasset barn - og kan være gøy for de litt eldre også! Ønsker du at vi skreddersyr en tur for deg? Vi skreddersyr til ulike grupper og tidspunktet du ønsker.

Christina tok guide eksamen i 2014 og digger å formidle til folk i alle aldre! Christinas bestemor var Osloguide og hun ble med på turer i Oslo fra hun var liten, noe som inspirerte til interessen for historie, kultur og formidlingsglede.
 

Christina har bakrunn fra teater og scenekunst, og har jobbet i mange år som skuespiller og instruktør.  Hun har i mange år holdt kurs og skapt læringsarenaer for folk i alle aldre der fokuset er spesielt på improvisasjon, kommunikasjon og bevegelse.

CHRISTINA HVINDEN

GUIDE OG GLAD I FAKTA

Maria elsker å finne de gode historiene for å videreformidle til andre! Hun er utdannet guide og vært aktiv de siste  9 årene i hele Oslo; inne på museer, ute i gatene og langs mange av Oslos spennende elver. Marias spesialitet er barneturer over mange temaer, samt krimturer med bakgrunn i Jo Nesbøs harry Hole. 

 

Bakgrunn: Guideeksamen 2011, Lærer for barn, ungdom og voksne- med hovedvekt på språk  og kommunikasjon. Spesialpedagog og audiopedagog og  Osloguide.

MARIA ATLANTA LUNDE

GUIDE OG OGSÅ GLAD I FAKTA

GUIDER

Vi jobber sammen med flere flinke guider også.

Ta kontakt med oss på mail eller mobil om du har spørsmål!

Emblem_sort.png
copyright_PNG52.png

FAMILIEGUIDEN

bottom of page